Algemeen

Algemeen

Een trommelmotor is een volledig gesloten elektrische aandrijving. Primair is de trommelmotor ontworpen om transportbanden aan te drijven, maar er zijn ook tal van bandloze toepassingen. Door middel van sprockets kunnen schakelbanden worden aangedreven en borstelmotoren worden gebruikt voor bandreiniging. Daarnaast is zelfs energieopwekking met behulp van een trommelmotor als turbinegenerator mogelijk.

Stator Solide onderhoudsvrij ontwerp

Doordat de elektromotor, de tandwielkast en de lagers in de trommel geplaatst zijn, is een zeer compacte bouwwijze mogelijk. Het geheel is afgedicht met hoogwaardige componenten. Voor verschillende omstandigheden zijn specifieke afdichtingen ontwikkeld. Hierdoor heeft vocht en vuil geen kans om binnen te dringen. De tandwielkast en de motor bevinden zich beide, voor smering en voor warmteafvoer, in een oliebad.
De mantel is standaard gebolleerd om een goede sturing van de transportband te waarborgen.

 

Tandwielen Lange levensduur

Alle tandwielen zijn gemaakt van hoog gelegeerd inzet-gehard staal; de tanden zijn nabewerkt tot een hoge kwaliteitsklasse - geslepen of gehoond -, waardoor een laag geluidsniveau en een lange levensduur worden verkregen.
De kogel- en naaldlagers zijn ruim gedimensioneerd.
De stroomtoevoer vindt direct plaats naar de stator (standaard isolatieklasse F). Omdat er uitsluitend draaistroommotoren worden toegepast worden geen collectorringen of borstels gebruikt.

 

Onderhoudsvriendelijk

De trommelschilden zijn degelijk met bouten bevestigd aan de mantel, een eventuele demontage wordt hierdoor zeer eenvoudig.
Gemakkelijke controle en verversing van olie, zonder de trommelmotor uit het frame te nemen.
De trommelmotoren zijn standaard voorzien van een klemmenkast, die maximaal 90° rechts- of linksom gedraaid mag worden ten gunste van de kabeldoorvoer.

Andere uitvoeringen en normen

Alle motoren zijn standaard gemaakt volgens IEC norm, in de beschermingsklasse IP 66. De snelheid van een "GV" Trommelmotor kan geregeld worden door middel van een frequentieregelaar. Door toepassing van poolomschakelbare motoren is het mogelijk om trommelmotoren te leveren die op 2 toeren kunnen draaien. Een terugloopblokkering of een elektromechanische rem kan aangebracht worden.
Op aanvraag kan de trommelmotor geleverd worden volgens CSA of UL voorschrift. De motoren kunnen ook geheel of gedeeltelijk in roestvrij staal (304 of 316) geleverd worden. Alle motoren zijn voorzien van een CE-markering. Ook speciale afdichtingen voor extremere condities zijn mogelijk.

Keertrommels en bevestigingen

Vanzelfsprekend kan Van der Graaf bij iedere trommelmotor een passende keertrommel en asblokken leveren.