Bekleding

Van der Graaf kan uw trommelmotor leveren voorzien van diverse soorten bekleding. De energie die de trommelmotor levert moet overgebracht worden op de band. Bekleding wordt o.a. gebruikt voor meer wrijving tussen de trommelmotor en de transportband.

Trommelmotor met bekleding ETR 8-70

Er wordt onderscheidt gemaakt tussen koud geplakte bekleding en warmgevulcaniseerde bekleding. Koud geplakt betekend dat een stuk bekleding om de trommelmotor wordt gelijmd, waarna de naad wordt dichtgelast. Warmvulcaniseren is een proces waarbij de mantel van de trommelmotor omwikkeld wordt met dunne laagjes bekleding waarna deze in een autoclaaf "afgebakken" wordt. Zo ontstaat een naadloze bekleding.

Het is mogelijk om in de bekleding groeven voor bijvoorbeeld stuursnaren te snijden.

Enkele bekledingssoorten die veel toegepast worden zijn:

ETR

Koud geplakt rubber voorzien van een ruitprofiel, 70° shore, verkrijgbaar in 6, 8 en 10 mm. Standaard in zwart, 8 mm ook in wit leverbaar (voedingsmiddelen geschikt).

Laminop

Koud geplakt Nonex PVC voorzien van een noppenprofiel, 55° shore, 3 mm. Alleen leverbaar in wit (voedingsmiddelen geschikt).

Lamiglad

Koud geplakt Nonex PVC zonder profiel, 55° shore, 2 mm. Alleen leverbaar in wit (voedingsmiddelen geschikt).

Lamirib

Koud geplakt Nonex PVC voorzien van een rib dwars op de band, 55° shore, 4-5 mm. Alleen leverbaar in wit (voedingsmiddelen geschikt).

NA 55

Koud geplakt Nonex PVC glad of profiel (rib dwars op de band), 55° shore, verkrijgbaar in 6 en 8 mm. Goed olie en vet bestendig. Alleen leverbaar in wit (voedingsmiddelen geschikt).

Warmgevulcaniseerde bekleding

Is in elke gewenste dikte en met elk gewenst profiel leverbaar. Standaard is de hardheid ongeveer 65° shore, maar op verzoek zijn andere hardheden leverbaar. Zowel in zwart als wit (voedingsmiddelen geschikt) leverbaar.

 

Bent u op zoek naar een bekleding die hier niet genoemd staat? Neemt u dan contact met ons op, we bekijken dan wat de mogelijkheden zijn.