Omschrijving typenummer

W G C CB R TM D 215 A 40-04 40 Z V PL2 CR TB

 

W Wisselstroom

Deze motor is voorzien van een eenfase stator.

Terug naar boven


G Gelijkstroom

Deze motor is voorzien van een gelijkstroom stator.  We hebben een range van trommelmotoren gebaseerd op onze TM138 die ontworpen zijn om te werken op 12 of 24V DC. Het maximalen vermogen dat beschikbaar is, is 0.75kW.

Terug naar boven


C Conisch

Deze motor is voorzien van een conische mantel. Dit kan nodig zijn als een band in een bocht gelegd moet worden.

Terug naar boven


CB Clutch Brake

Wanneer een trommelmotor zeer veel start/stops moet maken, wordt door de inschakelpiekstroom veel warmte ontwikkeld. In zo'n geval kan gekozen worden voor de toepassing van een clutch brake. Dit is een mechanische koppeling tussen de rotor en de tandwielen, gecombineerd met een rem. Door deze constructie blijft de rotor continue draaien. 

Terug naar boven.


R Rem

Deze motor is voorzien van een ingebouwde electromagnetische rem. Deze remmen zijn leverbaar met verschillende remspanningen. Welke rem beschikbaar is, hangt af van het type motor.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving op de rem/blokkeringpagina.

Terug naar boven.


TM Trommelmotor

De afkorting TM staat voor trommelmotor. Als op deze positie KT staat, wordt een keertrommel bedoeld. 

Terug naar boven


D Duo

Als het maximale vermogen, dat vermeld staat in de tabel, niet toereikend is, kan in bepaalde gevallen gekozen worden om een trommelmotor uit te voeren met twee electromotoren. Op deze manier wordt het vermogen verdubbeld.

Terug naar boven


215 Diameter

Hiermee wordt de diameter van de mantel in mm's aangegeven. Aangezien de mantel gebolleerd is, is dit een benadering. Kijk voor een exacte weergave van de diameters op de maatschetsen.

Terug naar boven


A Schild

Hiermee wordt de uitvoering van de schilden aangeduid. Een A-uitvoering is een schild met een borst, een B-uitvoering is een vlak schild. Zie voor de verschillen in de maatvoering de maatschetsen van de betreffende motor.

Terug naar boven


40 Asdiameter

Hiermee wordt de diameter van de astappen in mm's aangegeven. Dit gaat om het ronde deel. Op de maatschetsen staat aangegeven wat de maat van het vierkante deel van de astap is.

Terug naar boven


04 Poolaantal

Een "GV" Trommelmotor is opgebouwd rond een a-synchrone electromotor. Het aantal omwentelingen per minuut van de rotor wordt bepaald door het aantal polen van de stator. Een 4-polige electromotor draait bij 50 Hz op ongeveer 1500 rpm, een 2-polige op 3000 en een 8-polige op 750 rpm. 

Terug naar boven


40 Vermogen

Het vermogen van een "GV" Trommelmotor wordt hier weergegeven in pk. Er wordt echter gespeeld met de plaats van de komma. In dit voorbeeld staat 40 voor 4 pk, dat is omgerekend ongeveer 3 kW.

Terug naar boven


Z Overbrenging

Deze motor heeft een tandkrans als laatste trap, i.p.v. een tandwiel. 

Terug naar boven


V Lagering

Deze motor is voorzien van verzwaarde lagering aan de aandrijfzijde. Dit wordt toegepast bij lage snelheden, omdat daar de krachten het grootst zijn. 

Terug naar boven


PL2 Vertraging

Bij grote vertragingen treden grote krachten op. Om deze op een verantwoorde manier over te brengen maakt Van der Graaf gebruik van planetaire overbrengingen. Een PL2 is een tweetraps vertraging, een PL3 een drietraps en een PL4 een viertraps. 

Terug naar boven


CR Afdichting

Een trommelmotor is voorzien van afdichtingen om de olie binnen te houden, maar ook om vuil en vocht buiten te houden. Voor verschillende omstandigheden zijn aparte afdichtingen ontwikkeld.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving op de afdichtingenpagina.

Terug naar boven


TB Terugloopblokkering

Deze motor is voorzien van een terugloopblokkering. Een TBRH is een rechtsdraaiende en links sperrende motor (gezien tegen de aansluitzijde draait deze met de klok mee). De TBLH is vanzelfsprekend een linksdraaiende motor.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving op de rem/blokkeringpagina.

Terug naar boven